fejléckép

Kik vagyunk?

Élet-Kör

Egy Életforma. A természet körforgását követi. Évkörökből áll, az évkörök pedig ciklusokból, melyek ismétlődnek, és ugyanoda térnek mindig vissza.

Mi

Igyekszünk összhangban lenni ezzel a körforgással, a mindennapjainkban. Kapaszkodókkal segítjük magunkat.
Szeretnénk, ha mások is megismernék ezt az életformát, és kipróbálnák azokat a kapaszkodókat, melyek minket segítenek az életünk vezetésében, inspirálva arra, hogy megtalálják a saját kapaszkodóikat.
Bertóti-Dohovics Réka
vagyok. Hivatásom: Személyközpontú, Mentálhigiénés-segítő szakember.

Drogprevenciós irodában több évig kísértem alkohol és drog problémával küzdő fiatal felnőtteket egyéni és csoportos beszélgetések, foglalkozások keretében, majd látássérült, gyermekotthonban élő gyermekekkel egyéni és csoportos foglalkozásokat vezettem. Jelenleg, hagyományos, természetes, népi eszközökkel ismerkedem. Igyekszem figyelni a természet változását. Tanulom, és gyakorlom a természettel való együttélést.

Fontos számomra a lelki EGÉSZ-ség erősítése, azaz a belső állóképesség, életképesség fejlesztése. Valódi, megtartó eszközök használatával segítem magam a mindennapjaimban, és célom ezeknek a megtartó eszközöknek a megismertetése, továbbadása másoknak is. Pótszerek helyett, valódi kapaszkodókkal szeretném segíteni a hétköznapokat, hogy minél többen váljunk eszközképes, - az életét irányítani, önállóan élni képes - emberré.

Személyközpontú segítő beszélgetés: Carl R. Rogers nevéhez fűződik. Rogers mindent megtett a másik megértéséért. Odafigyelő, elfogadó hallgatással jellemezték. Azt vallotta: az ember képes önmaga, az élete irányítására. Bízott minden ember fejlődési lehetőségében. Szerinte mindannyian születésünktől fogva tehetségesek vagyunk. Az önmagunkra támaszkodás fontosságát hangsúlyozta.

Bach virágterápia: Dr. E. Bach szerint a virágok az egész-séges érzelmi állapot helyreállításában segítenek. Rogershez hasonlóan azt vallja: az életünkért, annak irányításááért mi vagyunk a felelősek.

Régen az emberek használták a gyógynövényeket a mindennapjaikban. Minden háztartásnak része volt a gyógynövényes láda, melynek segítségével sok mindent meg tudtak előzni a családban. Nagy becsben tartották a természetet, a gyógynövényeket. Én is törekszem a gyógynövények ismeretének folyamatos bővítésére. A gyógynövényeket, és a bach virágterápia virág esszenciáit használom a családomban, és az egyéni segítő beszélgetések folyamatában is.
Bertóti-Dohovics István
vagyok. Sok éves tapasztalattal rendelkezem a vállalati pénzügyek területén, jelenleg egy kockázati tőkealap-kezelőnél növekedési fázisban lévő vállalatokkal foglalkozom.


Szeretek a természetben lenni, a növényekkel foglalkozni. Ez kikapcsol és feltölt. Fontos számomra a környezettudatos, fenntartható életmód, az egyenrangú kapcsolat a természettel. Szeretném ezt a szemléletmódot másoknak is megmutatni, átadni.

Fel↑